5.06.2007

Kek Kalıpları

Keki, bisküviyi ıslat, arasına krema koy, bas kalıbı, üzerine kakao, yulaf, mısır gevreği, çikolata parçacıkları koy, olsun sana süslü pastalar :) Tarifi tamamen salladım! Kalıplar işe yarar mı bilmiyorum ama şekilleri pek hoş;

10 yorum:

Sweety dedi ki...

amaaaan bembis bende okurken nasil heyecanlandim amaninnn iste hayallerimin pasta tarifi kesin yarin esime yapayim falan aklimdan bir suru sey gecti inan saniyeler icinde:))))) ama tarifi sallamis olman ccccccccooook yikti beni ya. ama olsun belki yinede denenebilir. Yaparsam adi bembi pasta olcak kesin:)))

Devletsah dedi ki...

Öncelikle o tarif tutar... Arasına biraz şeker koymak lazım. Bir de meyve koysan tamam. Bu kalılar da iyi güzel. Ben silikon kalıp çok kullanıyorum. Rahat oluyor. Ama hani en sağda tabanında surat olanlar var ya... Onlar ıııh. Yani senin tarifin gibi birşey olabilir ama fırında pişireceğin bir kek olmaz. Keklerin orta kısmı kabardığı ve dik duramadığı için surat aşağıda kalıyor. Tabi çözümü var. Kekin kabaran kısmını kesmek. Ama yazık, israf. Tabi yok keserim onları da başka işte kullanırım diyorsan o başka...

bembi dedi ki...

hahhaa sweety tam sweetysin sen yaa :)) ay şekerim tatlı tarifi ariyosan bak bir sürü güzel yemekblogu var "ben yiyorum" bölümünde! :)) hem devletşah da onaylamış tarfimi!! daha ne olsun yaaaa :)) aşkolsun sana :))) bu tarif denenmeliiii :))

devletşahcım onayın için teşekkür ederim! :)) ben silikon kapları çok merak ediyordum, demek gerçekten işe yarıyor. şimdi bir de silikon yumurta sürme fırçaları var ya, onlar da işe yarar gibi görünüyor. suratlı kalıplar konusunda haklısın, ben kek pişince şekliyle falan uğraşmak istemem, yemek isterim! :)))

Devletsah dedi ki...

Bembiciğim;

O fırçalar var ya... Mucize. Ekmeğin üstüne süt sürüyorum, sudan geçiriyorum o kadar. Eski plastiklerde ya da kıl olanlarda temizlenmemiş gibi geldiğinden her kullanışta makinaya atıyordum. Bu nedenle evde abartısız söylüyorum 6 tane fırça vardı.. Hani makina çalışmadığında lazım olunca kullanabileyim diye. Bir de kıl olanlar bazen dökülür ıyyy gıcık olurdum. Şimdi 2 tane silikon fırçam var (yağ sürersem doğru makinaya) yetiyor.

Kalıplar içinde yıkamaya bile gerek olmuyor. Mesela ekmek yapmakta kullandığım kalıp hiç yapışmıyor. İçinden tık diye çıkıyor ve hiç kullanılmamış gibi... Sadece şöyle bir sudan geçiriyorum.

bembi dedi ki...

ciddi mi devletşah! ne güzelmiş! hemen gidileee silikon kaplar ve fırçalar alınaaa!! silikon kap için marka da versen şahane olur :)) ben kek kalıbı değil de silikon muffin kabı istiyorum. tepede ve birçok yerde şu turuncu silikon kapları görüyorum, markası aklımda değil.

Devletsah dedi ki...

Bendekilerin yarısın softbowl. Hatta şöylediyeyim softbowl'un bütün modellerinden var. Tepedekilerden... Ama softbowl'un baton kalıbı iyi değil. Destek olmadığı için sağa sola genişliyor. Bu istemediğimiz birşey.

Sonra 3 tane esse'den aldıklarım var. Fransız malı. Pek inceler. Biryoş kalıbı ve normal muffin kalıbı.

Sonra 2 çeşit mudo'dan aldığım var. ki bunlardan acayip memnunum. Kahverengiler. Ekmeği de bunun baton kalıbında yapıyorum. Harika...

Sonra 2 tane de Beğendikten aldığım italyan malı olanlar var. Bunlar da papatya desenli ama dediğim sebepten desen aşağıda kalıyor.

Sweety dedi ki...

heeey kislar bendede silikon kek kalibi ve firca var ama insanin icinde olacak :)) benim silikonlari hediye edebilirim vallahi o kadar az kullandimki. Sahibinden az kullanilmis yani:)Bembisim yemek blogu coook ama ben sadece izleyip fotolara bakiyorum. Bu guzelmis diyorum sonra bir guzel unutuyorum :)Benim favori tarifim seninkidir. Boyle baska kolay yemek tariflerinde varsa canim bekliyorum :))

bembi dedi ki...

amanııın devletşah naapmışsın :) piyasada kek kalıbı bırakmamışsın! arasam da bulamam gibi geldi :)) yine de tepe ve mudoya uğrarım. turuncu ve kahverengileri görmüştüm. umarım muffin kalıbı bulabilirim ;)

sweetycim katılıyorum! insanın içinde olmalı. sana çooook kolay bir kek tarifi; bir paket hazır kek, bir yumurta ve bir bardak süt :) karıştır koy fırına hihi! ben öyle yapıyorummmm. iki kere, benyiyorum listesinde olmayan iki ayrı yemek blogundan tarif alıp yaptım, sonuçları görmen lazımdı!! birisinde kalıbı çıkarttım ve blöööööööçççççkkhhhh diye yavaşça yayıldı kek.... aslında kek dememek lazım, "yaratık" desem daha iyi olacak! :) o diil, harcadığım esmer şekere, güzelim eggy yumurtalarıma üzülüyorum :)) zaten rejimdeyim, hıh! :)

Devletsah dedi ki...

Birşeycik daha...

İlk pişirdiğinde etrafı garip bir koku kaplıyor. Ama pişirdiğine geçmeyen bir koku. Garipseme. Normal bir olay... Bir de ilk pişirme sırasında bol ve iyi yağla sonra ki kullanımlarda yağlamana gerek yok. Ben yine de çok mühim birşey yapıyorsam azıcık şöyle bir sürüyorum...

Sonra 2 boy muffin kalıbı var. Küçük ve büyük. Küçükler bir lokmalık oluyor. Ben ne pişirirsem pişireyim ikisinde de pişiriyorum. Böylece yarım isterim diyene kesip bölmek zorunda kalmıyorum. Sonra o diğer yarıyı kimse yemiyor...

www.edasuner.com dedi ki...

bayıldım türkiyedenmi ayşem bunlar